ŞÜSEAL-Kanada El Ele

Engelliler Haftasında farkındalık yaratmak adına oluşturulan El Ele Projesiyle güzel anlar yaşandı. Önce ev sahibi okul Şehit Üsteğmen Selcuk Esedoğlu Anadolu Lisesi seminer salonunda, Kanada Özel Eğitim Okulu Rehber Öğretmeni Mustafa Çetinkaya tarafından eğitim yapıldı. Engelli Ebeveyni Olmak hakkında veliler tarafından bilgilendirme yapıldı. Bu anlarda duygusallik oldukça fazlaydi. Veli Havva Tan :"Bir engelli annesi olarak en cok istediğim şey toplumda yer bulmak ve anlayışla karşılanmak,  biz gizlenmesi gereken kişiler değiliz, biz de variz ve mücadele ediyoruz. Destek olmalarını bekliyoruz." Seminere engelli öğrencilerin de katılım göstermesi farkındalık sürecine katkı sundu.  Kanada Özel Eğitim Okulu öğretmenlerinden Hatice Özcan:" Her birey bir engelli adayidir. Toplumun Her kesimi engelli olmaya açıktır. Günümüzde hem ülkemizde hem de dünyada engelli birey sayısında artış olduğunun farkında olarak Engelli bireylerin içimizde yaşamasina fırsat verip el ele ve güçlü bir toplum oluşturmak hepimizin görevidir. Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Ayşe Korkmaz:" Bu projeyi hayata geçirmekten ve  ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyorum. Öğrencilere seslenerek, bizden tek beklenen kibar olmak, nazik olmak, görüldüğünde yardımcı olmak, destek olmak. Hepinize katılımınız için teşekkürler. Proje kapsamında Kanada Özel Eğitim Okulu emektar öğretmenleri tarafından hazırlanan kermesle öğrencilerimiz buluştu. Elde edilen gelir ile Kanada Özel Eğitim okuluna bağışlanacak.

08.12.2018 2863

08-12-201808-12-201808-12-201808-12-201808-12-201808-12-201808-12-201808-12-2018